Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat
Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.
Oppskrift av: Caroline Hofberg
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Farsen
1 stk
løk hakket2 stk
hvitløksfedd1 stk
egg2 ss
tomatpuré2 ts
paprikapulver3 ss
vann1 dl
persille hakket1.5 ts
salt0.5 ts
pepperMynteyoghurt
4 dl
matyoghurt2 stk
hvitløksfedd2 ss
mynte, frisk, hakket2 ss
olivenolje0.5 ts
salt0.25 ts
pepperVarm bulgursalat med aprikoser
1.5 dl
bulgur3 dl
vann1 stk
grønnsaksbuljong1 bokser
kikerter100 g
aprikos, tørkede2 stk
hvitløksfedd1 ss
spisskummenfrø1 ss
olivenolje0.5 stk
sitronskall0.5 ts
salt3 dråpe
tabascoSlik gjør du det:
Lammekebab
Rør sammen alle ingrediensene til farsen og la den hvile i kjøleskapet i 20–30 minutter. Da kommer smaken godt frem.
Forvarm stekeovnen til 250 grader, gjerne med grillelement.
Form farsen til kroketter og træ dem på små trespidd.
Legg spiddene på bakepapir på stekebrett og pensle dem med olje.
Stek spiddene høyt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu dem etter halve tiden.
Tips. Spiddene kan også stekes i grillpanne eller vanlig stekepanne på platen.
Mynteyoghurt
Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Sett dressingen kaldt til den skal brukes.
Varm bulgursalat med aprikoser
Kok bulgur i vann med buljongterning etter anvisningen på pakken. Damp den godt.
Spyl kikertene i kaldt vann og la dem renne godt av.
Skjær aprikosene i strimler.
Stek kikerter, hvitløk og spisskummen i olje et par minutter. Rør inn bulgur, aprikoser, sitronskall og koriander. Smak til med salt og tabasko/kajennepepper.