Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Oppskrift av: Caroline Hofberg
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Lammekebab

Rør sammen alle ingrediensene til farsen og la den hvile i kjøleskapet i 20–30 minutter. Da kommer smaken godt frem.
Forvarm stekeovnen til 250 grader, gjerne med grillelement.
Form farsen til kroketter og træ dem på små trespidd.
Legg spiddene på bakepapir på stekebrett og pensle dem med olje.
Stek spiddene høyt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu dem etter halve tiden.
Tips. Spiddene kan også stekes i grillpanne eller vanlig stekepanne på platen.

Mynteyoghurt

Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Sett dressingen kaldt til den skal brukes.
Varm bulgursalat med aprikoser
Kok bulgur i vann med buljongterning etter anvisningen på pakken. Damp den godt.
Spyl kikertene i kaldt vann og la dem renne godt av.
Skjær aprikosene i strimler.
Stek kikerter, hvitløk og spisskummen i olje et par minutter. Rør inn bulgur, aprikoser, sitronskall og koriander. Smak til med salt og tabasko/kajennepepper.

Kanskje disse også frister?