Lammekoteletter med paprikasaus og squash
I denne retten pensles lammekotelettene med sennep og rosmarin.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
12 stk
lammekoteletter2 stk
rosmarin grener1 ts
salt1 ts
pepper3 ts
dijonsennep4 ss
olivenolje0.5 stk
sitron, saften av den1 stk
paprika, rød2 stk
vårløk1 kvast
mynte, friskDampet squash
2 stk
squash0.5 ts
salt1 ss
olivenolje1 stk
vårløkSlik gjør du det:
Vil du få et rent bein på lammekotelettene, som det er på bildet, renskjærer du ribbeina på kotelettene aller først. Finhakk rosmarinen og bland sammen med salt, pepper, Dijonsennep og 2 ss av olivenoljen i liten skål. Pensle blandingen på begge sidene av kotelettene.
Varm en grill- eller stekepanne og stek kotelettene i 3–4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. Er de under 2 cm tykke, trenger de ikke så lang steketid. Må du steke i to omganger, kan du holde første runde varm i en ildfast form i stekeovnen på 100 grader.
Del paprikaen i små, fine terninger, skjær vårløken i tynne ringer og hakk opp mynten. Bland dette sammen resten av olivenoljen, sitronsaften og litt salt og pepper. Fordel sausen over lammekotelettene når du serverer.
Squashen
Del squashen i litt skrå skiver. Kok skivene i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell dem ut i et dørslag og over på et fat. Fordel olivenoljen over. Skjær vårløken i tynne ringer og fordel ringene over også.