Lammekoteletter med paprikasaus og squash

Lammekoteletter med paprikasaus og squash

I denne retten pensles lammekotelettene med sennep og rosmarin.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 12 stk

    lammekoteletter
  • 2 stk

    rosmarin grener
  • 1 ts

    salt
  • 1 ts

    pepper
  • 3 ts

    dijonsennep
  • 4 ss

    olivenolje
  • 0.5 stk

    sitron, saften av den
  • 1 stk

    paprika, rød
  • 2 stk

    vårløk
  • 1 kvast

    mynte, frisk
  • Dampet squash

  • 2 stk

    squash
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 ss

    olivenolje
  • 1 stk

    vårløk
  • Slik gjør du det:

    Vil du få et rent bein på lammekotelettene, som det er på bildet, renskjærer du ribbeina på kotelettene aller først. Finhakk rosmarinen og bland sammen med salt, pepper, Dijonsennep og 2 ss av olivenoljen i liten skål. Pensle blandingen på begge sidene av kotelettene.
    Varm en grill- eller stekepanne og stek kotelettene i 3–4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. Er de under 2 cm tykke, trenger de ikke så lang steketid. Må du steke i to omganger, kan du holde første runde varm i en ildfast form i stekeovnen på 100 grader.
    Del paprikaen i små, fine terninger, skjær vårløken i tynne ringer og hakk opp mynten. Bland dette sammen resten av olivenoljen, sitronsaften og litt salt og pepper. Fordel sausen over lammekotelettene når du serverer.
    Squashen
    Del squashen i litt skrå skiver. Kok skivene i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell dem ut i et dørslag og over på et fat. Fordel olivenoljen over. Skjær vårløken i tynne ringer og fordel ringene over også.

    Kanskje disse også frister?