Clotildes blomkålsuppe
Soupe de Chou-Fleur, Curcuma et Noisette kaller franske Clotilde denne nydelige suppen. En blomkålsuppe du ikke har smakt maken til. Garantert.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 ss
olivenolje1 stk
løk, finhakket2 ts
gurkemeie (pulver)1 ts
karri1 hode
blomkål, delt i biter90 g
hasselnøtterSlik gjør du det:
Varm olilvenoljen i en tykkbunnet kjele på middels varme. Ha i løken og krydderne og stek i to minutter under omrøring. Ha i blomkålen og rør rundt så den dekkes av krydderne. Stek i fem minutter til blomkålen begynner å svette og løken begynner å svette. Ha i kraft, ca fem centimenter opp i kjelen. Kok i 13 minutter til blomkålen er kokt. I mellomtiden, kjør hasselnøttene til et pulver med stavmikseren (eller kjøkkenmaskinen). Sett til side. Når blomkålen har kokt, ha i hasselnøttene i kjelen. Smak til med salt og pepper. Rør godt rundt og kok i fem minutter til. La suppen avkjøle seg litt, smak igjen og ha eventuelt mer salt og pepper. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Server straks (men husk at den fin kan varmes opp dagen etter).