Coleslaw med skarp saus
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
kål0.5 stk
paprika, gul0.5 stk
paprika, grønnSkarp saus:
1 stk
sjalottløk0.5 ts
salt0.5 ts
hvit pepper1 ts
sukker1 knivsodd
cayennepepper1 ts
dijonsennep3 stk
eggeplomme1 ss
smør1 dl
lettrømmeSlik gjør du det:
Start med sausen. Finhakk løken og bland den med salt, pepper, sukker, kajennepepper, sennep, eggeplommer og smør. Sett bollen i vannbad og la sausen tykne under omrøring. Avkjøl sausen og rør inn lettrømme. Finsnitt kålen, det går raskt med ostehøvel. Gi det et oppkok i vann, la den renne godt av og avkjøl den i iskaldt vann. La den renne av igjen. Rens og skjær paprika i små terninger og bland dem med kålen. Hell sausen over. Cole Slaw kan serveres som egen rett med brød til, men smaker også godt til grillet kjøtt.