Cupcake med mørk sjokolade
Syndig, gode cupcakes...
Christopher Sjuve
60 minutter
BakverkIngredienser
190 g
hvetemel120 g
sukker40 g
kakao0.5 ts
natron0.4 dl
solsikkeolje1.5 ts
hvitvinseddik0.5 ts
vaniljeessens1.25 dl
vannOstekakefyll
140 g
kremost60 g
sukker1 stk
egg0.5 ts
vaniljeessens1 klype
salt100 g
melkesjokoladeKremosttopping
300 g
melis, siktet50 g
smør, romtemperert125 g
kremost,kaldSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 170 grader.
Til sjokolademuffinsdeig: Ha melet, sukkeret, kakaopulveret og natronet i en stor bolle og bland med elektrisk håndmikser på lav hastighet til det er godt blandet.
Ha oljen, vineddiken, vaniljeekstrakten og 1,25 dl vann i en bolle og visp sammen. Tilsett det gradvis i melblandingen, mens mikseren går, og øk hastigheten når blandingen begynner å bli tykk ere. Fortsett til alt er blandet (bruk slikkepott for å få med rester langs kanten).
Bruk en skje til å fylle formene to tredjedels fulle, og sett dem til side.
Til ostekakefyllet: Visp sammen kremost, sukker, egg, vaniljeekstrakt og salt i en kjøkkenmaskin (eller bruk en elektrisk håndmikser) på middels hastighet til det er gladd og luftig.
Rør inn sjokoladeplettene for hånd til de er jevnt fordelt. Forsiktig med å blande for mye, ellers kan kremosten begynne å skille seg.
Legg ca 1 ss ostekakefyll på toppen av kakedeigen i formene og stek dem i den forvarmede ovnen i ca 20 min, eller til de er faste å ta på og ostekakefyllet er gyllent. Ikke stek dem for lenge, for da vil fyllet bli veldig tørt og smuldrende. La kakene hvile litt før du har dem over på rist for avkjøling.
Når cupcakene er avkjølt, påfør kremosttopping, og pynt med et lett dryss kakaopulver.
Kremosttopping: Visp melisen og smøret i en kjøkkenmaskin (eller bruk en elektrisk håndmikser), og kjør på middels hastighet til alt er blandet godt. Ha i kremosten og bland alt godt sammen. Kjør på middels hastighet i minst fem minutter, til blandingen er lett og luftig. Ikke visp for mye, da blir toppingen fort for løs.