Dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka
Både kål og lam er viktige råvarer i den makedonske matkulturen. Akkurat som i den norske.
Christopher Sjuve
180 minutter
GryterettIngredienser
6 porsjoner
1.5 kg
lammekjøtt med bein1 stk
hodekål3 stk
gulrøtter3 stk
poteter1 stk
løk3 stk
grønn chili i skiver2 ss
smørSlik gjør du det:
1. Ha lammekjøttet i en støpjernsgryte med lokk som kan settes i stekeovn. Rens og skjær kål, gulrøtter, poteter og løk i litt store stykker. 2. Legg dem over i gryta sammen med lammekjøttet. kutt chilien i skiver og fordel den over og hell på kraft. 3. Legg klatter med smør på både på grønnsaker og kjøtt. La det smørdampe i stekeovn på 250°C i ca. 2 timer. Server med kokte poteter.