Den originale ribbeoppskriften
Dette er Christopher Sjuves superoppskrift på ribbe. Han tar med dette ribba tilbake og revolusjonerer teknikken.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettSlik gjør du det:
Ha vann, sukker og salt i en kjele. Rør til det alt løses helt opp. (Dersom du varmer opp vannet går det raskere, men da må du kjøle det ned før du har i kjøttet). Legg kjøttet i saltlaken (Det kan være lurt å legge noe på toppen, fordi kjøttet flyter.). La det ligge 7-10 dager (eller lenger). Dagen før du skal servere ribba vanner du ut kjøttet over natten (som med pinnekjøtt). Kok ribba i 45 minutter (i usaltet vann, den er salt nok). Kraften kan du nå bruke til å lage brun saus (med vanlig meljevning). Fjern svoren (jepp!) og del ribba opp i passende serveringsstykker. Ha eventuelt på nykvernet svart pepper. Stek ribba på 180 grader i 45-60 minutter. Nå er den den helt gyllen, sprø og saftig sånn som ribba var men å være. (Du kan godt steke svoren sammen med ribba, men det er ikke sikkert du føler behov å smake på den).