Ditlevs karveloff

Ditlevs karveloff

Dekorativ loff smaksatt med karve. .

Christopher Sjuve
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

  • 6 dl

    vann
  • 6 dl

    melk
  • 50 g

    smør
  • 50 g

    gjær
  • 2 ss

    karve
  • 3 ts

    sukker
  • 1 ts

    salt
  • 2 kg

    hvetemel
  • 1 stk

    egg til pensling
  • 20 g

    sesamfrø
  • Slik gjør du det:

    (Gir 2 loff) Smelt smøret og bland det med melk og vann, varm opp til det er lunkent. Rør gjæren ut i litt av den lunkne væsken og ha i karve, sukker og salt. Elt inn mel til en blank og smidig deig som settes til heving i ca. 50 min. Ta deigen opp på melet bakebord og del i fire. Hvert emne trilles til en pølse som snos rundt den andre pølsen. Legg brødene på smurt stekeplate. Etterhev brødene i ca. 30 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø. Stek brødene midt i ovn ved 220 °C i ca. 20 min. Avkjøl på rist.

    Kanskje disse også frister?