Dr. Lindbergs ostekake med nøttebunn
Oppskrift av: Fedon Lindberg
120 minutter
KakeIngredienser
Nøttebunn:
1.5 dl
nøtt er, finmalt1 dl
havre gryn, hakket2 ss
fruktose1 ts
kanelFyll:
450 g
cottage cheese3 stk
eggeplomme3 stk
eggehvite2 ss
maisenna1.5 ts
fruktose1 ts
sitronskall, revet1 ts
vaniljesukker5 dl
lettrømmeSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 175 ˚C. Kjør nøttene og havregrynene i en kjøkkenmaskin til de er finmalt. Tilsett fruktose, kanel og smør og elt sammen. Fordel deigen på bunnen av en 20 cm rund teflonbelagt kakeform. Jevn ut. Sett formen i ovnen og stek den i 4-5 minutter ved 175 ˚C, til deigen har lys, gyllen farge. Lag fyllet: Kjør cottage cheese og fløteost i kjøkkenmaskinen til den blir kremaktig. Tilsett eggeplommer, maisenna, fruktose, revet sitronskall, vaniljesukker og lettrømme. Bland godt. Pisk eggehvitene til de blir stive og bland dem inn i ostemassen. Hell det ferdige fyllet over nøttebunnen i kakeformen og stek kaken i ovnen ved 125 ˚C i ca 1 1/2 time, eller til ostekaken kjennes fast. Når kaken er ferdig, kan du åpne døren slik at den kjølner langsomt til romtemperatur inne i ovnen. Etter avkjøling kan ostekaken serveres. Server kaken med friske bær utrørt i litt fruktose, eller med syltetøy søtet med fruktose. Kaken holder seg godt i kjøleskap.