Empanadas
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
karbonadedeig1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 stk
gulrot3 ss
tomatpuré1 ss
frisk hakketoregano1 pk
butterdeig1 stk
eggSlik gjør du det:
Finhakk løk og hvitløk og stek sammen med karbonadedeig i olje i en stekepanne. Rør om under stekingen slik at karbonadedeigen smuldres opp. Tilsett revet gulrot og la steke i noen min. Ha i tomatpuré, tomatjuice/kraft og kok inn til massen blir ganske tørr. Smak til med oregano, salt og pepper. Avkjøl. Er kjøttstuingen for varm eller fuktig vil butterdeigen bli klissete. Legg butterdeigplatene oppå hverandre og kjevle ut til en tynn leiv. Bruk et stort glass og stikk ut runde plater. Legg en liten skje på den ene siden av hver butterdeigsirkel. Brett den andre halvdelen av deigen over. Pensle kantene med vispet egg. Bruk en gaffel og trykk langs kanten. Pensle med egg og stek midt i varm stekeovn ved 200 ºC i 20-25 min. Server med salat.