Empanadas
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Deig
150 g
smør, usaltet5 dl
hvetemel1 dl
kaldt vann0.5 ts
saltFyll 1
2 ss
olje til pensling1 stk
løk2 stk
stangselleri1 ts
salt1 ss
vineddik1 ss
tomatpuré2 ss
worchestershiresaus2 dl
oliven, sorteFyll 2
1 stk
løk1 stk
stor gulrot1 stk
paprika2 ss
tomatpuré1 ss
vann eller eplejuice2 dl
rosiner1 ts
kanelSlik gjør du det:
Deig: Smuldre smøret i melet til en kornete deig. Tilsett salt og det kalde vannet og kna til en smidig deig. Deigen kan lages i en foodprocessor. Putt deigen i en pose og legg den kaldt minst 1 time, gjerne natten over.
Brun kjøttdeig til fyll tilsett salt, krydder og ønsket grønnsaker. La fyllet trekke ca 20 min. Kjevle deigen ut til ca 3 med mer tykkelse. Skjær ut runde leiver 12-15 cm, bruk en bolle eller et lokk. Fordel 2-3 ss fyll på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med med pikset egg.Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg på smurt eller bakepapirkledt stekebrett.
Pensle med egg. La et lite snitt på toppen slik at damp kommer ut under steking.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 200 ºC i ca 15 min.