Empanadas

Empanadas

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Deig: Smuldre smøret i melet til en kornete deig. Tilsett salt og det kalde vannet og kna til en smidig deig. Deigen kan lages i en foodprocessor. Putt deigen i en pose og legg den kaldt minst 1 time, gjerne natten over.
Brun kjøttdeig til fyll tilsett salt, krydder og ønsket grønnsaker. La fyllet trekke ca 20 min. Kjevle deigen ut til ca 3 med mer tykkelse. Skjær ut runde leiver 12-15 cm, bruk en bolle eller et lokk. Fordel 2-3 ss fyll på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med med pikset egg.Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg på smurt eller bakepapirkledt stekebrett.
Pensle med egg. La et lite snitt på toppen slik at damp kommer ut under steking.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 200 ºC i ca 15 min.

Kanskje disse også frister?