Engelske teaboller
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær3 dl
melk500 g
hvetemel100 g
smør90 g
sukker0.5 ts
kanel, malt0.5 ts
nellik, malt0.5 ts
muskat, revet0.5 ts
allehånde, malt100 g
rosinerSlik gjør du det:
ca.20 stk Mettende og smakfulle boller. Kryddermaken gjør at disse bollene smaker godt med ost eller marmelade til en kopp te eller kaffe . Rør gjæren ut i lunken melk, 37 °C. Smuldre smøret i 2/3 av melet og rør inn gjær/melkeblandingen. Tilsett sukker, krydder, pomeranskall og rosiner og bland alt godt sammen. Ha i resten av melet og elt til en ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca. 40 min. Form deigen til boller og la dem etterheve under plast i ca 15 min. Pensle med sammenpisket egg og stek i varm stekeovn 225 °C o 10-15 min, på midterste rille. Avkjøl på rist.