Enkel fiskegrateng
Alle elsker hjemmelaget fiskegrateng. Og med denne oppskriften på fiskegrateng skulle det være enkelt.
Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
600 g
kokttorsk, renset75 g
smør75 g
mel6 dl
melk250 g
makaroni2 ss
worchestershiresaus1 ts
sitronzest0.5 stk
sitron, saften av den1 knivsodd
kajennepepper1 knivsodd
muskat, revet2 stk
egg4 skiver
tørtbrød2 kvast
bladpersilleSlik gjør du det:
Kok makaroni al dente i saltet vann.
Lag sausen: Smelt smør og rør i mel. Tilsett litt og litt melk under omrøring. La det småkoke i noen minutter under omrøring. Om nødvendig kan du sile sausen.
Smak til med worcestersaus, sitronzest, sitronsaft, kajennepepper, muskatnøtt og salt, og la sausen avkjøles.
Skill eggeplommer fra hviter.
Rør eggeplommene inn i sausen.
Stivpisk eggehvitene. Vend dem inn i sausen.
Smør en form med smør. Legg fisk og saus og makaroni om hverandre i et jevnt lag.
Hakk brød i smuler med en kjøkkenmaskin og bland de med finhakket bladpersille. Dryss dette over formen.
Stek på 200 grader i omkring 20 minutter til brødsmulene blir gyllen.