Enkelt langpannebrød med kaldhev

Enkelt langpannebrød med kaldhev

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Løs gjæren opp i i det kalde vannet. Tilsett olje, salt, sukker og hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Hell deigen i liten langpanne dekket med bakepapir og bre den utover. Dekk pannen med plastfilm eller sett den inn i en bærepose. La pannen stå på kjøkkenbenken natten over, 6-7 timer. Neste morgen varm stekeovn til 225 ºC . Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (maldonsalt). Stek på nederste rille i ca 15 min. Avkjøl brødet litt på rist før den skjæres opp. Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet overferdighevet brød i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.

Kanskje disse også frister?