Enkelt langpannebrød med kaldhev
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
3.5 dl
kaldt vann25 g
gjær2 ss
olivenolje1 ts
salt0.5 ts
sukker7 dl
hvetemelFyll:
1 stk
rødløk eller vanlig løk20 stk
oliven, sorte1 fedd
hvitløk2 ts
provencekrydder2 ss
oljeSlik gjør du det:
Løs gjæren opp i i det kalde vannet. Tilsett olje, salt, sukker og hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Hell deigen i liten langpanne dekket med bakepapir og bre den utover. Dekk pannen med plastfilm eller sett den inn i en bærepose. La pannen stå på kjøkkenbenken natten over, 6-7 timer. Neste morgen varm stekeovn til 225 ºC . Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (maldonsalt). Stek på nederste rille i ca 15 min. Avkjøl brødet litt på rist før den skjæres opp. Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet overferdighevet brød i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.