Eplekake med tyttebær
En saftig kake med både frukt og bær. God som den er, men litt vaniljesaus ved siden av smaker alltid godt!
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
200 g
smør, romtemperert2.5 dl
strøsukker1 ts
vaniljesukker4 stk
egg4 dl
hvetemel1 ts
bakepulver1 dl
matyoghurt2 stk
eple1 ts
kanel0.5 dl
tyttebærsyltetøySlik gjør du det:
(Gir ca. 10 kakestykker) Sett ovnen på 175 °C. Smør og dryss mel i en rund form som rommer 1 1/2 liter. Rør smør og sukker porøst. Tilsett vaniljesukker og egg, ett om gangen. Bland mel og bakepulver. Bland det inn i røren sammen med yoghurten. Skrell og fjern kjernene i eplene, skjær dem i biter og bland dem med kanel. Hell halve røren i formen. Legg halvparten av eplene i og halvparten av syltetøyet. Hell over resten av røren, eplebiter og syltetøy. Rør litt rundt i røren med en skje slik at det blander seg. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 50 60 minutter. Kjenn etter med en pinne om den er gjennomstekt.