Eplekake med tyttebær

Eplekake med tyttebær

En saftig kake med både frukt og bær. God som den er, men litt vaniljesaus ved siden av smaker alltid godt!

Christopher Sjuve
120 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

(Gir ca. 10 kakestykker) Sett ovnen på 175 °C. Smør og dryss mel i en rund form som rommer 1 1/2 liter. Rør smør og sukker porøst. Tilsett vaniljesukker og egg, ett om gangen. Bland mel og bakepulver. Bland det inn i røren sammen med yoghurten. Skrell og fjern kjernene i eplene, skjær dem i biter og bland dem med kanel. Hell halve røren i formen. Legg halvparten av eplene i og halvparten av syltetøyet. Hell over resten av røren, eplebiter og syltetøy. Rør litt rundt i røren med en skje slik at det blander seg. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 50 – 60 minutter. Kjenn etter med en pinne om den er gjennomstekt.

Kanskje disse også frister?