Farsert løk
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
200 g
kjøttdeig1 dl
melk1 ts
paprikapulver0.5 ts
pepper1 dl
muskat, revet1.5 ts
salt4 stk
stor løk2 stk
tykk loff skiveSlik gjør du det:
I ovn ved 225°C i ca. 30 minutter. Rens løkene og kok dem i lettsaltet vann i 10 minutter. Skjær et lokk av toppen og hul løkene forsiktig ut. Det skal stå igjen en tykk vegg. Finhakk det uthulte løkkjøttet. Skjær skorpen av loffskivene og bløt dem i melk. Rør dem i kjøttdeigen sammen med den hakkede løken, salt, pepper og paprika. Fyll løkene med farsen og dryss ost på toppen. Sett løkene i et ildfast fat og bak dem i ovnen til de er møre og fyllet gjennomstekt. Server med salat og brød.