Fastelavnsboller
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
16-20 boller. I ovn ved 225° i ca. 10 minutter. Smelt margarinen, tilsett melken og la det bli lunkent, 37°/fingervarmt. Rør gjæren ut i blandingen. Visp egg og sukker lett sammen og tilsett det sammen med salt, kardemomme og mel. Elt deigen godt så den blir blank og smidig. Dekk den med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen om, trill den til en lang pølse, som deles i 16-20 jevnstore emner. Trill runde, sprekkfrie boller, som etterheves i ca. 20 minutter. Stek bollene midt i ovnen til de er pent brune. Avkjøl bollene på rist. Server fastelavnsboller nystekte fylt med vispet fløte, vaniljekrem og frukt eller iskrem. Sikt melis over dem.