Festkringle
Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær3 dl
melk1 stk
egg1 stk
eggeplomme500 g
hvetemel4 ss
sukker250 g
smørFyll:
200 g
mandler150 g
melis2 stk
eggehvite1 stk
eggeplomme1 ss
melktil penslingSlik gjør du det:
1 kringle I ovn ved 225° i ca. 20 minutter. Rør gjæren ut i kald melk og rør inn eggeplomme og egg. Smuldre sammen mel, sukker og smør og bland det raskt med væsken. Mal mandlene og rør dem sammen med melis og eggehviter. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 80x20 cm. Legg fyllet i en stripe midt på leiven og rull den fast sammen. Form deigen til en kringle på stekebrett. Dekk stekebrettet tett til med aluminiumsfolie og sett det i kjøleskap eller annet kjølig sted til neste dag. Sett kringlen lunt på kjøkkenet mens ovnen varmes til 225°. Pensle kringlen med egg rørt sammen med melk, dryss på perlesukker og stek kringlen midt i ovnen.