Fiskegrateng med råkost, kesam- og sennepsremulade

Fiskegrateng med råkost, kesam- og sennepsremulade

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 min.(Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.) Kok makaroni, sammen med finhakket sjalottløk, etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk. Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk og makaroni. Stivpisk eggehvitene og vend/"skjær" dem forsiktig inn i gratengsausen. Fyll gratengen i en godt smurt form. Dryss over strøkavring. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200°C i 40-50 min. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom. Server med kokte poteter, råkost av revne epler og gulrøtter med dressing av presset sitronsaft og litt sukker og kesam- og sennepsremulade. Kesam- og sennepsremulade: Bland alle ingrediensene, smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.

Kanskje disse også frister?