Fiskegrateng med råkost, kesam- og sennepsremulade
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 dl
ukoktmakaroni1 stk
sjalottløkGratengsaus:
2 ss
smør3 ss
hvetemel3 dl
melk0.75 ts
salt1 krm
hvit pepper1 krm
muskat, revet3 stk
eggKesam- og sennepsremulade:
3 ss
finhakket sylteagurk1 ts
hakkedekapers3 ss
finhakketpersille2 dl
kesamSlik gjør du det:
Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 min.(Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.) Kok makaroni, sammen med finhakket sjalottløk, etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk. Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk og makaroni. Stivpisk eggehvitene og vend/"skjær" dem forsiktig inn i gratengsausen. Fyll gratengen i en godt smurt form. Dryss over strøkavring. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200°C i 40-50 min. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom. Server med kokte poteter, råkost av revne epler og gulrøtter med dressing av presset sitronsaft og litt sukker og kesam- og sennepsremulade. Kesam- og sennepsremulade: Bland alle ingrediensene, smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.