Fiskekaker, ovnsstekte poteter og sennepssaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 ts
salt1 stk
egg2 ss
potetmel4 dl
melk0.25 ts
muskatblomme (kan sløyfes)Ovnsstekte poteter og grønnsaker:
Rømme- og sennepsdressing:
2 dl
rømme3 ss
ravigottesaus1 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Pass på at alle ingrediensene er kalde. Skjær fisken i biter. Ha i en foodprocessor sammen med saltet. Kjør til farsen er seig og fast. Tilsett potetmel, melk og krydder og kjør sammen til en passe fast farse, stopp maskinen før farsen blir for finmalt. Farsen kan tilsettes finhakket løk, finhakket gressløk eller kruspersille, finhakket paprika eller finhakket purre Form til kaker og stek i smør eller olje. Server med ovnsstekte poteter og grønnsaker og en rømme og sennepsdressing. Ovnsstekte poteter og grønnsaker: Del poteter, gulrøtter, persillerot eller sellerirot og løk i båter. Legg i et ildfast fat og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i varm stekeovn ved 225 ºC til poteter og grønnsaker er møre. Rømme- og sennepsdressing: Kjør sammen rømme, ravigotesaus, hvitløk og ev friske urter i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper. Tips: Fiskepudding: Kjør farsen til den blir jevn og glatt. Fyll i smurte brødformer (legg bakepapir i bunnen på formen) og stek i stekovn ved 125 ºC i ca 45 min. Fiskeboller: Kok en kasserolle med fiskebuljong og form farsen til boller med hjelp av en fuktet spiseskje og legg i kraften. Kok opp og la trekke i 5-10 min. Kraften brukes til saus.