Fiskesuppe med deilig lokk
Dette er en måte å gjøre suppa litt mer spennende...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
2 pl
mørdeig (butterdeig)1 stk
løk2 stk
vårløk2 fedd
hvitløk0.5 stk
fennikel2 stk
laurbærblad1 knivsodd
cayennepepper1 stk
fisk ehode, eventueltSlik gjør du det:
Dersom du har et fiskehode: Kok hode i saltet vann i ca 30 minutter. Sil av og spar på kraften.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rense og hakk løk og fenikkel i små biter på størrelse med terninger. Hakk opp vårløken.
Ha grønnsakene i en kjele og stek i 5-6 minutter i olje på middels høy varme.
Ha i ca 1,2 liter vann (har du kokt kraft bruker du dette først og fyller med vann på så det blir 1,2 liter). Ha i laurbær, cayennepepper og safran. Kok opp og smak til med salt og pepper. La det koke 10-15 minutter.
Skjær fisken i små biter. Fordel den i skåler som tåler å settes i ovnen.
Kjevle ut mørdeigen og legg dem på toppen av skålene. Klem dem fast slik at det blir et lokk.
Sett dem i ovnen (180 grader) i ca 5-10 minutter (følg med så det ikke svir seg).