
Fiskesuppe med fennikel
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
250 g
filet avlakseller annen fisk1 stk
fennikel2 ss
fiskefond9 dl
vann1 bokser
blåskjelli lake1 dl
matfløte1 ss
frisk pressetsitronsaft2 dråpe
tabascoPop-overs
2 stk
egg2.5 dl
hvetemel2.5 dl
melk0.25 ts
saltSlik gjør du det:
Kok opp fiskefond og vann på svak varme så det ikke går for fort. Rens og del fennikelen i fire langsetter, deretter i tynne skiver. Skjær fisken i store terninger. Legg fennikel og fisk i suppen og la den trekke videre i ca. 5 minutter, til fisken er gjennomkokt. Tilsett blåskjell med laken og varm suppen. Tilsett fløte, sitronsaft og smak suppen godt til med krydder. Pop-overs Legg en liten klump smør/margarin i muffinsformer og sett dem inn i ovnen på 230 °C til de er riktig varme. Jo varmere dess bedre. Ikke bli redd om smøret blir temmelig brunt. Visp sammen ingrediensene til røren og fordel den i de varme formene. Stek småbrødene midt i ovnen ved 230 °C i ca. 10 minutter. Skru ned varmen til 180 °c og stek dem videre til de er godt gjennomstekte og godt hevet.