Fiskesuppe
I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
150 g
laks12 stk
blåskjell1 stk
kamskjell, eventuelt1 dl
fløte1 stk
løk1 stk
hvitløksfedd1 stk
gulrot1 stk
selleristang1 ts
rosmarin1 ts
dill, friskSlik gjør du det:
Finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i smør. Ha i hvitløk og stek i omtrent ett minutt (den må ikke svi seg).
Finhakk gulrot og selleristang. Ha det i kjelen sammen med fiskekraft, fløte og rosmarin. La det koke til grønnsakene er møre, ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Del fisken i små terninger og bland den. Fordel den i skåler. Fordel friske urter i skålene. Har du i et kamskjell også, skjærer du det i tynne skiver og legger i skålene.
Ha blåskjellene i suppen. La det koke under lokk til de åpner seg. Hell straks suppen over skålene med fisken og urter.
Suppen er serveringsklar nesten umiddelbart (vent kanskje 30 sekunder så er du sikker på at fisken er kokt).