Focaccia med chili
Focaccia er et flatt, rundt brød som spises over hele Italia. Focaccia kommer i mange fasonger og smaker, f.eks. med vindruer, tomat, valnøtter eller ansjos. Denne varianten er laget med løk, paprika, krydder og havsalt.
Oppskrift av: Paul Løwe
180 minutter
BakverkIngredienser
Deig: ( 8 - 10 brød )
50 g
gjær, fersk1 ts
honning1 l
vann1.5 kg
hvetemel2 ts
salt4 ss
olivenoljeFyll:
4 ss
olivenolje0.5 stk
rød paprika i tynne skiver0.5 stk
grønn paprika i tynne skiver1 stk
rød chili, finhakket2 ss
hakket koriander1 ss
flaksaltSlik gjør du det:
Du kan lage focaccia i porsjonsstykker som i denne oppskriften, eller som et helt stort brød. Begynn med deigen. Løs opp gjær og honning i lunkent vann. Arbeid inn mel, salt og olivenolje. Elt deigen godt, dekk den til med plast og la den heve i 40 minutter på et lunt sted. Arbeid deigen sammen igjen og del den opp i 10 emner. Rull emnene til boller som klemmes flate og runde. Legg dem på smurte stekeplater og la dem etterheve i 30 minutter. I mellomtiden varmes oljen i en gryte. Fres løk, paprika, chili og koriander til løken er myk. Fordel blandingen på brødene og dryss over havsalt. Stek brødene ved 200 °C i 15-20 minutter. Disse brødene kan fryses i opptil 2 måneder.