Focaccia
Her får du en enkel oppskrift på focaccia.
Oppskrift av: Ole Martin Alfsen
1440 minutter
BakverkSlik gjør du det:
Dag 1
Kjøres 6 minutter på lav hastighet.
Dekkes til med plast og ligger til neste dag.
Fordi det ikke er salt eller gjær tilstede, vil glutenet får anledning til å bygge sterke forbindelser, som kan gi store lufthull og god konsistens.
Dag 2
Gjæret løses opp i lunkent vann, spes inn i den preparerte deigen og justeres med litt mel så den ikke er for løs.
Tilsettes i deigen, kjøres 8 minutter på lav hastighet, og 1 minutt på høy hastighet. Deigen skal være løs og ikke mulig å elte, den skal veltes over i en langpanne og selv ta ansvar for heving videre.
Nå kan du tilsette smaker; oliven, soltørkede tomater, pepper, steinsopp, biter av ost - mulighetene er mange. Kjør det forsiktig sammen, og pass på at det du tilsetter ikke moses helt.
Legg deigen over på smurt bakepapir i en langpanne, strekkes ut mot kantene mens den hever. Ca. 3 - 4 ganger i løpet av 3 - 4 timer. Må heves etter siste strekk. Pensles rikelig med olje og stekes i varm ovn - 220 grader til det er ferdig.
Når brødet kommer ut av ovn må det pensles med god olivenolje og drysses med flaksalt.