Fransk potetsalat
Christopher Sjuve
60 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
1 kg
poteter1 stk
purre4 ts
sennep2 dl
olivenolje4 ss
hvitvinseddik0.5 ts
pepper, sort og nykvernet0.5 bt
hakket krus persilleSlik gjør du det:
Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle. Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen. Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille. I stedet for vårløk kan du bruke purre.