Friske asparges med ristede mandler
Dette er Tom Victor Gausdals deilige forrett med asparges og ristede mandler.
Oppskrift av: Tom Victor Gausdal
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
75 g
mandler3 ss
sprøstekt løk10 stk
asparges2 stk
røkte makrell fileterAgurksalat
0.5 stk
agurk1 ss
vann1 ss
eddik1 ss
sukkerSlik gjør du det:
Hakk mandlene og rist dem i en tørr panne, ca 5-6 minutter på middels høy varme. bland sammen med den sprøstekte løken. Kok aspargessene i vann i ca ett minutt. (Dersom du griller: grill de kokte aspargessene i ca ett minutt rett før servering). Pensle olivenolje på aspargessene. Legg på mandelblandingen. Smak til med salt og pepper. Agurksalaten: Skjær agurken i tynne skiver (gjerne med høvel). Legg skivene i en bolle sammen med vann, eddik og sukker. Smak til med salt og pepper. Servér aspargesene agurksalat og makrellfilet. Bland sammen og la stå en halvtime før agurksalaten legges oppå makrellen.