Full English - Engelsk frokost

Full English - Engelsk frokost

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

Slik gjør du det:

Pølser og bacon Stek først pølsene på svak varme i 15 - 20 minutter og snu dem fra tid til annen til de er gylne. Etter 10 minutter øker du varmen til medium før du begynner å steke de andre ingrediensene. Hold pølsene varme i ovnen hvis du ikke har en stor nok stekepanne. Stek baconet til de er så sprø som du best liker dem. Også baconet kan holdes varmt i ovnen. Sopp Børst forsiktig av jord og skitt av soppen med en penslingsbørste og skjær av stilken på linje med toppen. Krydre med salt og pepper og litt olivenolje. Legg soppen i stekepannen med stilksiden opp og stek 1-2 minutter før du snur og steker dem videre i 3-4 minutter. Ikke flytt så mye på soppen mens den steker, for da frigjøres mye av den naturlige saften. Tomater Del tomatene på tvers og fjern det grønne "øyet". Legg tomatene med den flate siden ned. Krydre med salt og pepper og litt olivenolje og stek uten å røre på dem i 2 minutter. Snu tomatene forsiktig og krydre dem igjen. Stek videre i 2-3 minutter til de er møre men fortsatt i sin opprinnelige form. Stekt brød Det er best å bruke en annen stekepanne når du skal steke brødet, og bruk gjerne brød som er noen dager gammelt. Varm stekepannen til medium varme, og dekk bunnen med olivenolje. Legg i brødskivene og stek 2-3 minutter på hver side til de er krispe og gylne. Hvis pannen blir for tørr, kan du tilsette litt mer olje. For en rikere smak, kan du tilsette litt smør etter å ha snudd brødskiven. Egg Stek egget i samme pannen som brødskivene. La det steke i 30 sekunder og tilsett litt smør. Når du anser egget for klart (etter din preferanse) flytter du det over på en varm tallerken sammen med de andre ingrediensene. Innta måltidet umiddelbart og server gjerne med oppvarmede tomatbønner, ketchup eller brun saus. Oppskriften er hentet fra www.bbc.co.uk/food

Kanskje disse også frister?