Fyllte tebriks
Det er kanskje lenge siden du prøvde de her?
Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 225 grader.
Varm melken lunken og løs opp gjæren. Rør i eggene. Smuldre smøret i halvparten av melet. Tilsett melken sammen med salt, sukker, egg og kvark. Elt resten av melet i deigen. Ta deigen ut og elt den glatt, blank og smidig. La deigen heve til dobbelt størrelse, på et lunt sted, i 45 minutter.
Slå sammen deigen. Strø mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel. Skjær smøret i tynne skiver, og legg det på 2/3 av deigen. Riv marsipan over smøret og dryss med sukker. Legg den siste tredelen mot midten og brett resten over. Nå ligger deigen i 3 lag.
Strø godt med mel på bordet. Kjevle deigen ut til et rektangel igjen. Gjenta å brette deigen i tre lag. Kjevle til slutt deigen i et 30x60 rektangel og brett det på samme måte i tre lag fra langsiden og skjær i 12-14 deler.
Legg tebriksene på et stekebrett kledd med bakepapir.
La tebriksene etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø. Stekes ved 225 grader.