Fyllte tebriks

Fyllte tebriks

Det er kanskje lenge siden du prøvde de her?

Christopher Sjuve
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

50 g

gjær

2 dl

melk

100 g

smør

1 ts

salt

1 ss

sukker

2 stk

egg

1 dl

kremost

Fyll

100 g

marsipan

100 g

smør

4 ss

sukker

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 225 grader.
Varm melken lunken og løs opp gjæren. Rør i eggene. Smuldre smøret i halvparten av melet. Tilsett melken sammen med salt, sukker, egg og kvark. Elt resten av melet i deigen. Ta deigen ut og elt den glatt, blank og smidig. La deigen heve til dobbelt størrelse, på et lunt sted, i 45 minutter.
Slå sammen deigen. Strø mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel. Skjær smøret i tynne skiver, og legg det på 2/3 av deigen. Riv marsipan over smøret og dryss med sukker. Legg den siste tredelen mot midten og brett resten over. Nå ligger deigen i 3 lag.
Strø godt med mel på bordet. Kjevle deigen ut til et rektangel igjen. Gjenta å brette deigen i tre lag. Kjevle til slutt deigen i et 30x60 rektangel og brett det på samme måte i tre lag fra langsiden og skjær i 12-14 deler.
Legg tebriksene på et stekebrett kledd med bakepapir.
La tebriksene etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø. Stekes ved 225 grader.

Kanskje disse også frister?