Gammeldags lammestek

Gammeldags lammestek

Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Hovedrett

Ingredienser

  • 2.5 kg

    lam mestek
  • 2 ts

    salt
  • 7 dl

    vann
  • Saus

  • 6 dl

    stekesjy
  • 1 dl

    rødvin
  • 3 ss

    mel
  • salt og pepper
  • Slik gjør du det:

    I ovn ved 165° i ca. 2 timer. Gni steken inn med salt og pepper og stek den midt i ovnen. Hell kokende vann i langpannen etter ca. 30 minutter. Ta kjøttet ut og la det hvile. Sil sjyen i langpannen, kok den opp. Visp sammen mel og vin og visp det i sjyen. La sausen koke i minst 5 minutter, smak den til med salt og pepper. Skjær steken i skiver og server den med sausen, kokte poteter og grønnsaker, samt lettstekt skogsopp.

    Kanskje disse også frister?