Gjørsfilet med urtedekke
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
gjørsfilet2 skiver
loff2 ss
smør1 ts
dijonsennep2 ts
hakket persille2 ts
hakket dill2 ts
hakket estragonVermutsaus:
1 stk
sjalottløk3 ss
tørr vermouth1 ss
hvitvinseddik100 g
smørSlik gjør du det:
I ovn ved 175° i ca. 10 minutter. Del fiskefileten i porsjonsstykker. Dryss på salt og pepper og brun dem raskt i olje. Smuldre loffkrummen og bland den med smør og urter. Legg fiskestykkene i ildfast fat og etterstek dem i ovn til de er så vidt gjennomstekte og urteskorpen får litt farge. Finhakk sjalottløken og kok den i vermut og eddik til væsken er kokt inn til noen skjeer. Visp inn kaldt smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak sausen til med salt og pepper og server fisken med smørdampet purre og poteter.