Go' gammeldags pizza
Dette er god og raus pizza uten dill dall, slik vi ble kjent med den i barndommen.
Christopher Sjuve
180 minutter
PizzaIngredienser
Deig
0.33 pk
gjær, fersk2.5 dl
vann, lunkent2 ss
olivenolje1 ts
salt1 ts
sukker6 dl
hvetemelSaus
1 bokser
tomatboks0.5 stk
liten løk3 ss
tomatpuré1 fedd
hvitløk6 ss
olivenolje0.5 ts
salt0.5 ts
sukker0.25 ts
pepper1 ts
oregano, tørketFyll
300 g
kjøttdeig0.5 stk
paprika, rød200 g
champignon300 g
ost, revetSlik gjør du det:
Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett sukker, salt og olje. Ha i halvparten av melet og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 30 min.). Saus: Kutt løk og hvitløk fint, og fres i oljen. Slå på knuste tomater, og kok inn til væsken er fordampet (ca 20 min.). Tilsett krydder og smak til. Avkjøles. Fyll: Brun kjøttdeig i stekepanna, og smak til med salt og pepper. Stek soppen for seg og bland med kjøttdeig og paprika. Trykk deigen ut rett på smurt stekebrett eller ovnspanne, eller kjevle ut og plasser på brettet. Deigen skal ha en tykkelse på 4-5 mm. Smør på et tynt lag med pizzasaus. Legg deretter på 2/3 av pizzablandingen. Fordel fyllet og dryss resten av pizzablandingen på toppen. Hvis du har tid kan den godt heve i 20 min. før den stekes, da blir den luftigere. Stek ved 200°C med over- og undervarme i 20 min.