Godmorgenboller
Dette er brødet for deg som liker å skjemme bort både deg selv og omgivelsene. Forbered rundstykkene på kvelden, la dem heve i kjøleskapet over natten og stek dem til frokost.
Christopher Sjuve
1440 minutter
BakverkIngredienser
25 g
gjær2 dl
kald melk1 dl
cottage cheese, lett2 ss
rapsolje1.5 ts
salt1 stk
egg, sammenpisket0.5 dl
sesam- eller valmuefrøSlik gjør du det:
(Gir 8 stykker) Rør ut gjær i melken. Tilsett cottage cheese, olje, salt og det meste av melet. Arbeid alt sammen til en smidig deig. Del deigen i åtte deler og forme dem til runde boller. Legg dem på et bakepapir på en bakeplate. Legg over et kjøkkenhåndkle. La heve i kjøleskapet i 8-10 timer. Sett ovnen på 225 °C. Pensle brødet med vispet egg og strø over sesamfrø. Stek rundstykkene i midten av ovnen i ca 20 minutter.