Gravet lammefilet med eplerømme og rødvinsbalsamico

Gravet lammefilet med eplerømme og rødvinsbalsamico

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

4 porsjoner

2 ss

sukker

2 ss

salt

Eplerømme

2 ts

sukker

Rødvinsbalsamico

3.75 dl

rødvin

200 g

sukker

Slik gjør du det:

- en forrett fra Røisheim Rens fileten for hinner. Bland sammen sukker og salt og gni inn i kjøttet. Legg kjøttet på et passende fat med kanter og dryss over hakket rosmarin. Dekk med plast og sett i kjøleskapet under litt press (200-300 g). Kjøttet skal ligge til marinering i kjøleskapet i 3-4 døgn. Dvs. 3 døgn for en tynn lammefilet. Ytrefilet av lam er litt tykkere, og trenger 4 døgn. Snu kjøttet hver dag. Rødvinsbalsamico: Bland alt i en kjele og kok til tyktflytende sirupskonsistens. Hell i et glass og oppbevar i kjøleskapet. Blir den for tykk, så varm den litt opp før servering. Eplerømme: Rør sammen rømme og sukker og bland inn epleterninger. Skjær kjøttet i tynne skiver, anrett på salat, drypp litt rødvinsbalsamico rundt og server med eplerømme.

Kanskje disse også frister?