Gravet lammefilet med eplerømme og rødvinsbalsamico
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
lammefilet2 ss
sukker2 ss
saltEplerømme
1.5 dl
eple i små terninger2 ts
sukker1 dl
seterrømmeRødvinsbalsamico
3.75 dl
rødvin3.75 dl
rødvinseddik200 g
sukkerSlik gjør du det:
- en forrett fra Røisheim Rens fileten for hinner. Bland sammen sukker og salt og gni inn i kjøttet. Legg kjøttet på et passende fat med kanter og dryss over hakket rosmarin. Dekk med plast og sett i kjøleskapet under litt press (200-300 g). Kjøttet skal ligge til marinering i kjøleskapet i 3-4 døgn. Dvs. 3 døgn for en tynn lammefilet. Ytrefilet av lam er litt tykkere, og trenger 4 døgn. Snu kjøttet hver dag. Rødvinsbalsamico: Bland alt i en kjele og kok til tyktflytende sirupskonsistens. Hell i et glass og oppbevar i kjøleskapet. Blir den for tykk, så varm den litt opp før servering. Eplerømme: Rør sammen rømme og sukker og bland inn epleterninger. Skjær kjøttet i tynne skiver, anrett på salat, drypp litt rødvinsbalsamico rundt og server med eplerømme.