Gravet reinsdyrfilet
Christopher Sjuve
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 ss
salt2 ss
sukkerSyltete grønnsaker
2 dl
vineddik2 dl
sukker2 dl
vann1 stk
gulrot1 stk
rødløkHasselnøttkrem:
20 g
hasselnøtter1 dl
hvitvinseddik3 stk
eggeplomme1 dl
portvin2 ts
mutard sennep1 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Fjern alle sener fra fileten og gni den godt med salt og sukker. Hakk einebærene og dryss dem over sammen med de andre krydderne. Stenk på portvin og la det trekke et døgn. Syltete grønnsaker: Skrell og rens grønnsakene og skjær dem i passe stykker. Legg dem i salt i et par timer og skyll deretter godt i kaldt vann. Kok opp eddik, vann, sukker, tilsett karri og de andre krydder (smak laken til før den jevnes), jevn laken med potetmel og avkjøl. Ha grønnsakene i laken og la det trekke et døgn. Hasselnøttkrem: Rør eggeplommene glatte med salt og spe på med olje litt om gangen så den ikke skiller seg. Rist hasselnøttene i en panne til de blir gylne, og ha på portvinen. Avkjøl nøttene og ha dem i dressingen. Pisk kremen lett og vend den i dressingen. Smak til med sennep, salt, pepper og sitronsaft. Server retten med litt frisk salat.