Grillet laksefilet med pasta og fennikel
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
laks efilet à ca 200 g1 dl
olivenolje3 ss
sitronsaft0.5 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernet1 stk
sitronSlik gjør du det:
Ta av de grønne toppene på fennikelen og hakk dem. Bland dem med olje, sitron, salt og pepper til en marinade. Legg fisken i marinaden og sett fatet/ formen i kjøleskap minst 1 time. Snu fisken et par ganger underveis. Skjær fennikelen i båter, pensle godt med olivenolje og legg dem på oljet grillrist på varm grill. Ta fisken ut av marinaden og legg den på grillen med skinnsiden ned. La fisken bli nesten gjennomstekt før du snur den. Noen foretrekker å grille fisken bare på den ene siden. Server fisken med fennikel og nykokt pasta. Ha gjerne reser av marinaden over pastaen. Husk sitronbåtene og godt brød ved siden av.