Grissini
Grissini er sprø italienske knaskestenger, som passer til supper og dip.
Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkSlik gjør du det:
Oppskriften gir ca. 30 stk. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og la det bli fingervarmt. Slå det over gjæren og rør til den løser seg opp. Tilsett salt og så mye mel at deigen er passe fast og smidig. Arbeid deigen godt. Sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og del den i 30 små biter. Trill dem ut til ca. 30 cm lange lengder. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. La dem heve under plast på lunt sted ca. 20 minutter. Dusj grissiniene med romstemperert vann fra dynkeflaske og dryss eventuelt på litt valmuefrø og/eller sesamfrø og stek dem til de er gylne og sprø. Avkjøles utildekket på rist og oppbevares tørt. I stekeovnen ved 175 grader i 25 - 30 minutter. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)