Grønnsaksgrateng med cottage cheese

Grønnsaksgrateng med cottage cheese

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

(Denne retten inneholder ikke hvetemel)
Varm stekeovnen til 200 ºC.
Del grønnsakene i terninger og kok i lettsaltet vann i ca 5 min. Purre og små brokkolibuketter får trekke med det siste minuttet. Avkjøl grønnsakene i kaldt rennende vann og la dem renne godt av seg. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, revet ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i cottage cheese blandingen. Legg godt avrente grønnsaker i et smurt ildfast fat og hell røren over. Stek i 20-25 min til gratengen er gyllen og stivnet. Tilbehør: Brød eller flatbrød og ev røkt fisk, skinke, stekte pølser eller spekemat. Tips: Frossen posegrønnsaker for eksempel lapskausblanding kan brukes, men friske nykokte grønnsaker gir best smak. Skinke i treninger eller pølse i terninger kan blandes med grønnsakene i retten.

Kanskje disse også frister?