Grønnsaksgrateng med cottage cheese
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 skiver
kålrot2 stk
gulrot2 skiver
sellerirot1 stk
persillerot0.5 stk
purre1 bt
brokkoli200 g
cottage cheese4 stk
egg2 dl
ost, revet1 ts
saltSlik gjør du det:
(Denne retten inneholder ikke hvetemel)
Varm stekeovnen til 200 ºC.
Del grønnsakene i terninger og kok i lettsaltet vann i ca 5 min. Purre og små brokkolibuketter får trekke med det siste minuttet. Avkjøl grønnsakene i kaldt rennende vann og la dem renne godt av seg. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, revet ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i cottage cheese blandingen. Legg godt avrente grønnsaker i et smurt ildfast fat og hell røren over. Stek i 20-25 min til gratengen er gyllen og stivnet. Tilbehør: Brød eller flatbrød og ev røkt fisk, skinke, stekte pølser eller spekemat. Tips: Frossen posegrønnsaker for eksempel lapskausblanding kan brukes, men friske nykokte grønnsaker gir best smak. Skinke i treninger eller pølse i terninger kan blandes med grønnsakene i retten.