
Grove sildekaker
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
750 g
fersk sild efilet2 ts
salt0.5 ts
pepper2 ss
potetmel3 ss
finhakket persille1 stk
hakket løk1.5 dl
melkSlik gjør du det:
Sildekakene kan lages i foodprosessor eller kvernes og røres i kjøkkenmaskin. Pass på at alle ingrediensene er iskalde. Rens sildefilétene mest mulig fri for ben og skjær dem i biter. Mal filétene en gang på kvern eller kjør dem noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt. Rør inn de tørre ingrediensene. Tilsett iskald melk litt og litt om gangen og rør godt i mellom. Dersom du bruker foodprosessor så vær rask med maskinen, noen sekunder er nok. Ved bruk av foodprosessor blir farsen glattere, men smaken er den samme. Formes til flate kaker og stekes i margarin til de er gyllenbrune. Sildekaker serveres på grovt brød, i pita- eller hamburgerbrød med dressing og salat, eller med kokte poteter, stekt løk og revne røtter.