Grovt smørbrød med egg- og ansjossalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
4 skiver
grovtbrød, gjerne rugbrød4 stk
koktegg(8 min)1 stk
rødløk100 g
rensetansjos2 ts
lakefra ansjos4 ss
lettrømmeeller kesamTilbehør
Dressing
1 ss
balsamicoeddik1 ts
søt, sterksennepSlik gjør du det:
Kok eggene slik at de har en "smilende" plomme, 8 min. Avkjøl, rens og finhakk. Rens og finhakk løk. Spar ev et par båter til pynt. Finhakk ansjos. Bland sammen finhakket egg, rødløk, ansjos, lake fra ansjos, salt, dill, pepper og lettrømme. Lag dressing til salaten. Vend dressing inn i den grønne salaten. Server egg og ansjossalaten med grovt brød og grønn salat.