Gryterett med tomatsaus
Denne store gryta kan brukes til pastasaus, lasagne og pizza.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
8 porsjoner
800 g
kjøttdeig2 stk
løk4 stk
selleristenger1 stk
brokkoli1 stk
paprika2 stk
gulrot4 stk
tomatboks1 stk
chorizopølseSlik gjør du det:
Rens og skyll grønnsakene. Del opp løk, selleri, brokkoli og paprika i små biter.
Ha olje i en stor (veldig stor) gryte. Fres løk på den ene siden. Legg kjøttdeigen på den andre siden og la den brunes godt på begge sider. Ha i resten av grønnsakene.
Skjær chorizo i skiver. Ha dem i gryta sammen med tomater.
La det koke i minst to timer, gjerne fire.
Du kan også ha litt hvitvin i. Pass på at det ikke koker seg tørt, så rør om innimellom og etterfyll eventuelt med vann eller vin.
Dersom du liker hvitløk: Knus i to fedd hvitløk og rør det inn. La det koke et minutt eller to til.
Overraskelsesskål
Fyll skålen med revne gulrøtter, rosiner og eventuelt litt eplesaft. Server ved siden av eller på toppen.
Dessert
Del fersken i biter. Strø over tørkede blåbær eller rosiner.
Denne sausen kan brukes som spagettisaus, til pizzasaus, til lasagne og kan serveres til ris, couscous, poteter og potetmos.