Gulasj
Gulasj er Ungarns stolte nasjonalrett. Det viktigste er at kjøttet for lov til å koke lenge nok. Ellers er det ikke mange feil man kan gjøre med denne retten.
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
Slik gjør du det:
Finhakk løk og surr i smør på svak varme til den blir gyllen ikke brent (20 minutter). Kutt kjøttet i terninger. Vend inn paprikapulver og kjøtt. Pulveret smelter i det varme smøret og da frigjøres aromaen i paprikaen. Paprikaen må ikke blir brent, da forsvinner smaken. Ha i vann så det akkurat dekker kjøttet og la småputre i 1 ½ time. Skrell poteter og kutt i terninger, kutt paprika i strimler, ha grønnsakene i suppen etter 1 ½ time, ha i eventuellt litt mer vann så det dekker potetene, kok til potene er møre og smak til med salt og pepper. Du har nå laget en basis gulasj, god som noen. Bruk gjerne gulrøtter, sellerirot og/eller persillerot i hvis du ønsker.
.. Hvis du syns det ikke er nok smak i gulasjen, ha i 1 ss tomatpuré og 1 ts sukker. Servér gulasj med rødvin og vann og gjerne hvitt brød. I min gulasj maler jeg 1 ts karve i morter og serverer like gjerne øl og akevitt. Høyrygg kan ha en tendens til å først bli mør, dernest seig, før den går i over i et nytt stadie som fløyels-mør. Har du tid så kok gjerne suppa i fire fem timer. Den blir bare bedre og bedre.