Gulrotbrød med yoghurt

Gulrotbrød med yoghurt

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Skrell og riv gulrøttene fint opp. Smelt smør. Tilsett vann og yoghurt og la bli fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet. Arbeid sammen Tilsett i bakebollen - væske, mel (ikke tilsett alt melet med en gang) hvetekim, solsikkefrø, sukker, salt og revet gulrot. Elt sammen, 4-5 min, til en glatt deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller tre en bærepose over bakebollen. Sett til heving i 30 -40 min til deigen er dobbelt størrelse. Ta deigen over på et melet bakebord, kna litt sammen og del opp til boller og trill ut. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterveving 40-50 min. Varm stekeovn til 225 ºC. Pensle ev bollene med sammenpisket egg, melk eller vann og stek midt i varm stekeovn i 12-15 min. Avkjøl på rist.

Kanskje disse også frister?