Hakkebiff med tomatbasert grønnsakstuing

Hakkebiff med tomatbasert grønnsakstuing

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med grønnsakstuingen. Skjær grønnsakene i litt store terninger. Begynn med å steke løken blank i olje i en gryte. Tilsett resten av grønnsakene og stek til alle grønnsakene er møre men ikke brune, dryss over urtekrydder og tilsett hermetiske tomater. Rør rom en gang i mellom og la retten trekke uten lokk i 20-30 min. Smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. Ha i litt vann eller hvitvin hvis det virker tørt. Hakkebiff Tilsett salt, grovmalt pepper og vann i kjøttdeigen og elt lett inn. Ikke rør for mye. Form til "biffer", en til hver. Rull kantene på biffene i pepperblanding eller en annen krydderblanding. Stek biffene i smør på middels sterk varme i ca 3 min på hver side. Server med grønnsakstuing og kokte poteter eller ris.

Kanskje disse også frister?