Havrebrød i langpanne
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær300 g
sammalt hvete, grov300 g
sammalt rug, grov600 g
hvetemel2 dl
havregryn, lettkokte4 dl
lettmelk2 ss
olje2 ts
salt3 dl
varmt vannSlik gjør du det:
1 brød i langpanne, 30x40 cm. I ovn ved 225° i ca. 30 minutter. Bland melk og vann og rør ut gjæren. Rør inn salt, havregryn og det grove melet. Elt inn fint mel litt om gangen til en smidig deig, som skal være ganske fast. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelstørrelse, ca. 1 time. Elt deigen lett om og klapp den ut i godt smurt langpanne. Dryss havregryn på toppen og skjær deigen i rektangler med en skarp kniv nesten helt gjennom. Etterhev brødet i ca. 20 minutter og stek det midt i ovnen til det er gjennomstekt. Brekk småbrødene fra hverandre før de er kalde. Avkjøl dem på rist.