Hjemmelagde pølsebrød

Hjemmelagde pølsebrød

Hjemmelagde pølsebrød gir pølsene en helt ny dimensjon. Når du oppdager hvor lett det er å lage pølsebrød slutter du å kjøpe dem i butikken.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Til pensling av pølsebrød

350 g

hvetemel

1 ts

salt

1 ss

sukker

1.5 dl

h-melk

1.5 dl

vann

0.5 pk

tørrgjær

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Må og vei opp alle ingrediensene til dine hjemmelagde pølsebrød!
Bland salt og gjæren med hvetemelet i en stor bolle. Ha i melk, vann og olje. Rør det sammen.
Ha i litt og litt av det sammalte melet (eller speltmelet) til du får en fin og smidig deig.
La det heve i en times tid eller til deigen omtrent har doblet seg i størrelse.
Slå opp deigen og tilfør eventuelt litt hvetemel. Del den opp i 14 emner. Trill dem til pølser. Klem dem så flate med en bred brødkniv, en palette, en bok eller noen annen som egner seg.
Legg dem på et stekebrett (med bakepapir). Dekk til og la dem etterheve i tre kvarter (viktig! Ellers blir de ikke luftige).
Pisk egget, pensle på pølsebrødene og dryss over sesamfrø.
Forvarm ovnen til 220 grader. De blir som regel ferdig etter 10 minutter eller litt mer. Men, følg med og pass på at de blir fine og gylne før du tar dem ut.
La de avkjøles på rist.

Kanskje disse også frister?