Hjemmelagde pølsebrød
Hjemmelagde pølsebrød gir pølsene en helt ny dimensjon. Når du oppdager hvor lett det er å lage pølsebrød slutter du å kjøpe dem i butikken.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
Til pensling av pølsebrød
350 g
hvetemel100 g
sammalt hvete, fin1 ts
salt1 ss
sukker1.5 dl
h-melk1.5 dl
vann4 ss
olivenolje0.5 pk
tørrgjær1 stk
eggSlik gjør du det:
Må og vei opp alle ingrediensene til dine hjemmelagde pølsebrød!
Bland salt og gjæren med hvetemelet i en stor bolle. Ha i melk, vann og olje. Rør det sammen.
Ha i litt og litt av det sammalte melet (eller speltmelet) til du får en fin og smidig deig.
La det heve i en times tid eller til deigen omtrent har doblet seg i størrelse.
Slå opp deigen og tilfør eventuelt litt hvetemel. Del den opp i 14 emner. Trill dem til pølser. Klem dem så flate med en bred brødkniv, en palette, en bok eller noen annen som egner seg.
Legg dem på et stekebrett (med bakepapir). Dekk til og la dem etterheve i tre kvarter (viktig! Ellers blir de ikke luftige).
Pisk egget, pensle på pølsebrødene og dryss over sesamfrø.
Forvarm ovnen til 220 grader. De blir som regel ferdig etter 10 minutter eller litt mer. Men, følg med og pass på at de blir fine og gylne før du tar dem ut.
La de avkjøles på rist.