Hønsesuppe
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
høne (dypfryst)1.5 l
vann2 ts
salt2 stk
eggeplomme1 ts
pepperkorn1 dl
ris, langkornet1 stk
laurbærblad1 dl
matfløteSlik gjør du det:
Tin dypfryst høne og del den i to. Legg hønen i et rommelig kokekar, hell vann på og kok opp. Skum godt av og tilsett krydder. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1,5 time. Ta kjøttet opp og flå av skinnet. Skjær kjøttet i strimler. Sil kraften og skum den om nødvendig for fett. Kok risen i hønsekraften til den er mør og jevner suppen lett, ca. 20 minutter. Legg kjøttet tilbake i suppen. Visp sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og -skall og rør det i suppen. Varm den til kokepunktet, men den må ikke koke, da vil den skille seg. Server suppen rykende varm.