Høstfristelse med bær og mandelfyll
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
Deig
2.5 dl
hvetemel2 ss
sukker100 g
smøri biter1 stk
eggeplommeMandelfyll
300 g
ferdigkjøptmandelmasse100 g
smør, mykt1 stk
egg1 stk
eggehvite1 stk
sitron, revet skallVaniljefyll
3 dl
vaniljekremPynt
3 dl
blåbær3 dl
bringebærSlik gjør du det:
(Form 24 cm) Bland sammen mel og sukker, smuldre inn smøret til en kornete masse, tilsett eggeplomme og arbeid sammen til en fast deig. Deigen kan også blandes i en foodprocessor. Kjevle ut deigen og legg i en rund form med løse kanter, deigen skal dekke minst halvveis opp på kanten i formen. Sett formen i kjøleskapet mens mandelfyllet lages. Riv mandelmasse grovt opp på et råkostjern og bland sammen med biter av mykt smør, egg, eggehvite og sitronskall. Kan også kjøres i en foodprocessor. Legg mandelfyllet over i formen og stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 175 °C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra kanten i formen og legg på et kakefat. (NB kaken er veldig sprø!) Legg i et lag med bær, så et lag med godt vispet vaniljekrem og avslutt med rikelig med friske bær.