Høstmiddag med fårikål og kanelstekte epler til dessert

Høstmiddag med fårikål og kanelstekte epler til dessert

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Fårikål: Del kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter som knytes igjen, men det er for de feige!) Pepper skal flyte rikelig mellom kål og kjøtt. Hell på (kokende) vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, 1 1/2 - 2 timer. Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam. Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte mandel- eller Ringerikspoteter hører med. Tips: Fårikålen kan eventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål. Mange synes fårikålen er best ved oppvarming neste dag. Kanelstekte epler: Del epler i båter. Bland sammen sukker og kanel og vend eplene i blandingen. Smelt smør i en stekepanne og stek eplene ved middels varme i 3-4 min. Server med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.

Kanskje disse også frister?