Hvetekringle
Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
600 g
hvetemel75 g
sukker1 ts
kardemomme200 g
meierismør50 g
gjær3 dl
melk3 stk
eggFyll
250 g
rosiner100 g
mandler, hakkedeSlik gjør du det:
Stekes på 220 °C i ca 20 min. Bland mel, sukker og kardemomme i bakebollen. Smuldre i smøret. Løs gjæren opp i den lunkne melken. Visp eggene lett sammen. Ta av litt til pensling og rør resten i melkeblandingen. Rør deigvæsken i melblandingen. Elt deigen godt, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett i litt mel på bordet og trill den til en lang pølse. Klem den flat og fordel rosiner og halvparten av mabdlene langs midten. Brett deigen over fyllet. Form den til kringle på stekeplaten og pass på at skjøten kommer under. Etterhev kringlen ca. 20 minutter, pensle med egg, dryss på resten av mandlene og stek den på.